Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8-10. Užtruksite apie 1 val.:
- 8 obuolių;
- 4 kiaušinių;
- 200 g cukraus;
- 70 g sviesto;
- 250 ml kefyro;
- 250 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. cinamono.
Pyrago luobelei:
- 2 v. š. džiūvėsėlių;
- 2 v. š. rudojo cukraus;
- 1 a. š. cinamono.
Obuolių pyrago receptas
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Sviestą ištirpiname. Sumaišome su kefyru. Šią masę supilame į kiaušinių plakinį ir gražiai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais ir cinamonu.
Obuolius nuplauname, nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Įmaišome į tešlą. Supilame į formą apteptą sviestu.
Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi, cinamonu. Mišiniu gausiai pabarstome pyrago viršų. Kepame iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros karščio orkaitėje 45-50 min..











































































































































































































































































































